Translate

10 Haziran 2012 Pazar

Elalem Kızları :)

Bu resimi Facebook ta gördüm ve aklıma hemen annem geldi....
Annem bizi mütemadiyen onun kızı, berikinin sıpası ile kıyaslar dururdu. Ah bir dinleseydiniz sanki ulu bir eren, evliyadan bahsediyor. O kız annesi ne derse onu yapıyormuş, bu kız ev işinde çok marifetliymiş. Şunun kızı saatinde eve dönüyormuş, berikinin kızının ise eline erkek eli değmemiş. Biz ise o kadar edep terbiye  almamıza rağmen onlar gibi olamamışız. Aklımız bir karış havadaymış. kafamız hep başka işlere çalışırmış...mış mış  mış....
20' li yaşların ortalarına kadar biz de bir tuhaflık mı var niye biz bu kadar gezmeye tozmaya düşkünüz diye vicdan yaptık. Elalemin kızları prenses, biz sokak kızı irmik olduk.  Derken bir gün bu kızlardan biri ile derin bir münasebetimiz oldu. Dedikodu ve kızsal durumları konuştuk ettik, ama bizim gözümüze o kız uhrevi bir varlık ya, nasıl hanımcık, çıt kırıldımlıklı konuşuyorduysak kızla, kız o duvarı kendisi yıktı ve bize öyle şeyler anlattı ki aklımızı yitirip tekrar bulmakta zorlandık vallahi. Meğerse kız Ailesini kendi emelleri için ayakta uyutmuş, görünen kısmı ile gökten zembille inmiş masum bir melek olan kızımızın yemediği...eee şey yani yapmadığı şey kalmamış. Sadece eline erkek eli değmekle kalmamış, değdirdikleri dokundurdukları ile kuleler, gökdelenler dikmiş....Ağızmız bir karış açık dinledik. Kız sonra biri ile evlendi gitti ama arkasında bıraktığı naneleri öyle bir temizledi ki ne siz sorun ne ben yazayım buraya. Yook yazamayacağımdan değil yazarım da herkes her türlü cinliğimizi bilmesin :) o zamana kadar benim bile aklıma konmayan bir şekilde kabarık sabıka dosyasını temizleyip pür-ü ak pak evlendi evinin, kocasının el değmemiş hatunu oldu hanım kızımız.
Biz onca yıl kendimizi yediğimize mi yanalım, bir eğlence mekanında aman kendimize mukayıt olalım, ağır abla modeli duralım diye kendimizi paraladık durduk...aslında bir tık önümüz de imiş yapmamız gerekenler.
Boşverin kızlar iyiki de yapmamışız. Biz nereye gitsek ne yapsak herkesin haberi olur bilirdi ve evelallah gittiğimiz gibi geri gelirdik. Yalan hile olmadan neysek o olduk çok şükür. Eee ne diyelim olmayanlar utansın.
Demek ki neymiş bu elalem çocuklarının çift kişilikli bir hayatı varmış :)

Bu gecenin ilk yazısı haydi kapışın kalmasııınnn :)))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder