Translate

27 Temmuz 2012 Cuma

Bir Kadının Bir Günü :) 1

Sabah saç, baş darmadağın uynanılır, genelde bet suratlı olunur, işe gidilecekse 1 gece öncesinden hazırlanan kıyafetler tekrar gözden geçirilir, iç geçirilip anlık öfke krizine girilir ''giyecek bir şeyim yok'' diye. Gardırop tıka basa kılık kıyafet doludur ama. El yüz yıkanır, ayna da bir süre makyaj yapılır surat anca kendine gelir. Yine iç geçirilir ''ay burnumu yaptırsam'' diye. Yatak odasında giyinilir, Portmanto da onlarca ayakkabı arasından burun bükülerek ayakkabı seçilir yine iç geçirilir ''ayakkabım da yok, hiç bir şeyim yok, ben ne bahtsız kadınım'' diye.

Dışarı çıkılır, işe varılır, yoldayken başka kadınların kılık kıyafetlerine bakılır. Bizden farklı giyinmiş her kadın bakılık vitrin gibidir, bakar fikir ediniriz,  yani illa ki mağaza mağaza gezmemize gerek yoktur :)
İş yerinde mutlaka  uyuz ve gıcık olduğumuz bir tip vardır, iş arkadaşları ile çay içerken onu bir çekiştirir büzeriz, içimiz az biraz rahatlar işimizin başına döneriz. O uyuz tip mutlaka gün içinde bir çok salaklık yapar iş arasında msn den çekiştirip kıs kıs güleriz, işimiz yoksa varmış gibi yapıp niyet tutar soliter oynarız. Biz Türk kadınlarına bu tarz kağıt oyunlarının her biri inanılacak fal türüdür. Çıkarsa sevinir göbek atarız, çıkmazsa içimizden ana avrat küfreder rahatlarız.
Mesai saati biter eve döneriz evli isek kocamıza dır dır yapar günü anlatırız, adam bizi dinlemezse eş dost aranıp dedikodu yaparız sonra kıçımızı başımızı yayıp dizilerimizi izler yataklarımıza yatıp horlaya horlaya uyuruz.

Eğer çalışmayan bir kadın isek yukarıda ki bölümler iş bölümüne kadar aynen geçerlidir. Bundan sonra ki kısım çoluk çombalak varsa kahvaltısı hazırlanır bağırış çağırış okula yollanır. Ortalık toplanır, kahve yapılır konu komşu eşliğinde bilumum karı-kız programları, dedikodu programları izlenir, onu bunu çekiştirip gerektiğinde kavga edilir. Sonra konu komşu kendi hanelerine çekilir, yemek hazırlama faslı başlar, bu arada bu sefer telefonda dedikoduya devam edilir. Kadınların bedenleri yorulur ama çeneleri hiç bir zaman yorulmaz.
 Akşama doğru çocuklar döner arkaları toplanır, yemekleri yedirilir, dersleri için azarlanır zorla ders başına oturtturulur. Koca gelir ona hizmet edilir, hizmet edilirken ordan burdan şikayet edilir. Gece kocanın haceti görülür banyo vs. derken kadın artık sızar bir şekilde uyur.

Eveeettt şimdilik bu 2 cins hatunu yazabildim yarın sanırım genç kız ve evde kalmış kız modunu yazarım, sonra ki günde boşanmış ve diğer kadın tiplerini inşallah :))

haydi okuyun sıcak sıcak içiniz serinlesin.

Nickimsiz terasında sevgili yalnızlığı ve sessizliği içinde huzurlu...azıcık serinliyor, sonra film izleyip uyuyacak sanırım :)

2 yorum:

  1. bir gazete veya dergide çalışıyormusunuz?eğer başka yerde de yazıyorsanız bilgi verirmisiniz ..

    YanıtlaSil
  2. Buranın haricinde hiç bir yerde yazmıyorum. Gelen teklifler oldu ama gerisi gelmedi, yani şimdiye kadar dönen olmadı :) Gelebilecek her teklife açığım. İlginize teşekkür ederim. nickimsiz@gmail.com adresine özelden de yazabilirsiniz. Kendinize iyi bakın.

    YanıtlaSil