Translate

27 Eylül 2012 Perşembe

Kadınlar ve Sabır Küpleri....

Her kadının içinde sevdiği adam için oluşturduğu bir sabır küpü vardır. Adam kadını her kırdığında, yaraladığında, her üzdüğünde kadın küpüne atar bunları. Her defasında unutup yeni yeni umutlar kurar. Doğanın kanunu lakin, öyle bir zaman gelir ki küp taşar, taşar, taşar...olmadık bir anın bir yerinde o kırıp döktüğünüz o kadın bir bakmışsınız ki bambaşka birine dönüşmüş. Çok nadir erkek oturur düşünür bu hale nasıl geldik acaba, bu durumda benim de payım var mı diye...

Kadın durduğu yerde sirkeye dönüşmez sevgili arkadaşlar mutlaka kendimize göre bir sürü sebepler zinciri vardır ardında, yani bir sebep değildir erkeklerin düşündüğünün aksine...hani derler ya şöyle dedim bir anda kıyamet koptu ondan sonra da bambaşka biri oldu. Öyle değil işte.

En çok sevdiğimiz adam yaralar bizi çünkü ailemizden sonra her şeyimizle bir olup her anı paylaştığımız insanlardır. Su istimal edilmeye başlandıkça da erir gideriz eğer telafi edilmezsek.

Bazı adamlar gururludur telafi etmeye çabalarken lutüf ihsan eyler gibi yapar, elinden tutayım derken tutar saçını çeker (mecazi anlamda) beceremediğinde de suç yine kadınındır, adamın çabasını anlamadığımız için tamir edilecekken, köşeye fırlattığı yerden tekrar gelip tekmeler gibi daha çok kırar gider...

Bazıları o kadar acelecidir ki onca sene biriken o sızıları bir merhemle kapatırım sanır..merhemi sürerken kabuk bağlan yaralar da kabarır kanamaya başladıkça daha çok bastırır bu sefer de kan kaybından ölürsün ellerinde...kararını bir bilen de çıkmaz mı ki bu dünya da, hepsi böyle bu hergelelerin :)

Bazısı da bu kadın bozuldu yenisini bulayım deyip elektronik alet çöpe atar gibi, başından atar gider. Uğraşmak istemez, kendi hatasını kabullenmek istemez çünkü o dört dörtlük her şeyi itina ile yapmıştır aklınca..kadın hatalıdır kıymet bilinmemiştir.

Nihayetinde biz kadınların en kötüsü bile aslında en içinde kocaman yüreklerinde sevdalarının kıymetini bilememiş adamların kurbanları olarak bu hale gelir. Zaman önce kurban olanı, zalim, ardından da avcı yapar....tabi tüm bunlar en uç versiyon şeklinde yazılan, bu örneklere kimse kendini kondurmak istemez, ben kondurabilirim ama hesap vereceğim kimse yok çünkü :)

Konu benimle alakalı değil (ben o defteri eskiden rafa kaldırdıydım, şimdi dürüp büküp kıçıma soktular oh mis mis nefis oldu...şaka şaka onunda acısı geçti şükür: ) )...bir arkadaşımın çatırdayıp, patlayan evliliğinin kritiğini yaparken geldiğimiz noktaya itafen...bu günlük erkekleri pis, kötü, ıyk ilan ettik. Yarın düzelir merak etmeyin, yarına sizin için cicili bicili şeyler yazarım :)

Haydi kalın sağlıcakla....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder